Nega lica

Pravilna nega lica je izuzetno važna jer je to jedini način da ga sačuvate, usporite starenje i održite kožu lica zategnutom, zdravom i lepom. Odabir kozmetičkih proizvoda je veoma značajan i vrlo je važno da proizvode za negu biramo pažljivo i u skladu sa našim tipom kože i godinama. Pravilna nega lica podrazumeva redovnu rutinu čišćenja, toniranja, hidratacije i zaštite kože. 
-Temeljno čišćenje je prvi korak u efikasnoj nezi kože. Čišćenje uklanja prljavštinu, znoj, sebum i šminku i priprema kožu za negu. Očišćena koža bolje upija aktivne sastojke iz preparata za negu.
-Toniranje otklanja tragove preparata za čišćenje, osvežava kožu, istovremeno joj vraćajući prirodnu pH vrednost.
-Izbor odgovarajuće dnevne kreme za lice zavisi od tipa kože, ali i od starosnog doba, kao i od toga da li je potrebno da deluje na različita stanja kože. Krema služi da kožu lica hidrira, obnavlja i štiti, a postoje i one koje se koriste u borbi protiv bora i za regulaciju nekih promena na koži.
-Zaštita od sunca je važna u danima kada je koža izložena štetnim UV zracima koji su glavni razlog prevremenog starenja kože. Mnoge dnevne kreme već sadrže SPF 15.