Nega tela

Problemi sa viškom kilograma i kožom koja nije zategnuta, kao i sa suvom ili masnom kožom ne zaobilaze ni muškarce ni žene, baš kao što ne biraju ni godine starosti. Koža tela zahteva svakodnevnu negu. Tri osnovna koraka za zdravu i lepu kožu tela su: čišćenje – tuširanje, korišćenje preparata za negu tela i zaštita kože tela
1. Čišćenje – tuširanje
 Birajte preparate koji ne isušuju kožu i izaberite one sa odgovarajućom pH vrednošću. Čista koža bolje upija hranljive sastojke iz mleka i krema za telo, a tokom čišćenja kože uklanjate sebum, znoj i prljavštinu. Preporučljivo je da se tuširate mlakom vodom, a sa vremena na vreme možete uživati i u kupki, samo imajte na umu da što ste duže u vodi to se koža više isušuje.
2. Korišćenje preparata za negu tela
 Preparati za negu tela su mleka za telo, kreme, buteri za telo i losioni koji pomažu da  koža bude hidrirana i nahranjena. Potrebno je da izaberete one proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože, a redovno korišćenje preparata za negu tela učiniće vašu kožu mekanom na dodir i nežnom.
3. Zaštita kože tela
 Zaštita kože tela veoma je važna u letnjim mesecima. Leti se preporučuje korišćenje krema sa zaštitnim faktorom, kada izlažete telo UV zracima i to pre no što izađete na sunce, kako biste zaštitili kožu i sprečili njeno preterano starenje, ali i pojavu malignih oboljenja kože. Nakon izlaganja UV zracima preporučuje se korišćenje losiona za posle sunčanja jer oni hlade i hidriraju kožu.